Missa inte en Paddantur längs lummiga Säveån, även kallad Göteborgs Amazonas.

Denna tur tar dig med på en historisk resa med Lödöses spännade berättelse som Göteborgs föregångare och historian om Gustav II Adolfs grundande av Göteborg. Under resan passeras kajer, varv och byggnader som har haft stor betydelse i stadens och landets historia. Du får dessutom uppleva en fantastisk natur med ett rikt djurliv.

Turens längd: 2 timmar. Guidad tur på svenska och engelska.

Observera: Paddan på Säveån stänger för säsongen den 30 september. Turerna är tillbaka i maj 2019.

Observera: För att åka en sightseeingtur med båt hämtar du en fribiljett i Strömmas biljettkiosk vid kajen samma dag som turen avgår. För att erhålla fribiljetten visar du upp ditt giltiga Gothenburg Pass. Det går inte att förboka turer med Gothenburg Pass. Om biljettkiosken är stängd kan du gå direkt till båten och visa upp ditt Gothenburg Pass för personalen. Biljett i mån av plats.

Tips! Under högsäsong så är det många som vill åka de populära sightseeingturerna. För att vara säkra på att få en biljett så tipsar vi om att ni går till Strömmas biljettkiosker i god tid innan turen avgår.

Höjdpunkter:

  • Liveguidad
  • Sveriges "Amazonas"
  • Vildvuxen natur
  • Naturnära
  • Djurliv
  • Fågelliv
  • Gammal vallgrav till Göta älv
  • Klassisk Paddanupplevelse

Upplevelsen:

Färden går via den gamla vallgraven ut i Göta älv, förbi Lilla Bommen och Göta älvbron. Resan fortsätter upp i den lummiga, 130 km långa Säveån, som är känd för sitt rika växt- och djurliv. Har du tur kan du även få se bäver. Här finns småbåtshamnar med husbåtar och gamla vackra träbåtar.

Se: fullständig lista över attraktioner som ingår »

19 May - 7 Jul & 18 Aug - 29 Sep
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag 13.15 & 15.45
12 Jul - 10 Aug
Måndag 17.20
Tisdag 17.20
Onsdag 17.20
Torsdag 17.20
Fredag 17.20
Lördag 17.20
Söndag 17.20

Loading Map - Please wait...

Adress:

Kungsportsplatsen, 411 17 Göteborg

Telefonnummer:

004631 - 60 96 70