Gör en tidsresa till 1700-talet med ett besök på Gunnebo slott och få en guidad visning av denna fantastiska byggnad – ett av de finaste exemplen på nyklassicistisk arkitektur i hela Sverige.

Slottet byggdes i slutet av 1700-talet, tänkt som ett sommarställe för John Hall, en av dåtidens rikaste män i Göteborg. Gunnebo slott är än idag närapå intakt och för den som är intresserad av tidstypisk, gustaviansk design och dekor är ett besök ett måste. Gunnebo är en av Sveriges mest sammanhållna 1700-talsanläggningar. Upplev den nyklassicistiska slottsarkitekturen och de formklippta trädgårdarna. Följ med på en slottsvisning och njut av ekologisk lunch och fika. Gunnebo ligger i Mölndal, en kort resa med bil eller lokaltrafik från Göteborgs centrum.

Höjdpunkter:

• Nyklassicistisk/sengustaviansk stil byggt i slutet av 1700-talet

• En av de mest praktfulla byggnaderna i regionen

• Formklippta trädgårdar och köksträdgårdar enligt originalritningar

• Ekologisk och kravmärkt lunch och fika

• Beläget i ett rofyllt kulturreservat

Visste du att:

• Carlberg gav sig ut på en långresa genom Europa för att hämta inspiration innan han påbörjade ritningen av Gunnebo slott.

• Carlberg var influerad av renässansarkitekten Andrea Palladio, en mästare på symmetriska byggnader.

• John Hall drev ett av de största handelshusen i Göteborg, verksamma inom trä, järn och tågolja.

• John Hall hann bara njuta av Gunnebo i några år innan han dog. Slottet tog hela 20 år att färdigställa.

• Både Gustav III och Marie Thérèse av Frankrike besökte John Hall och hans familj på Gunnebo Slott.

• USA president George W Bush besökte Gunnebo under EU-toppmötet i Göteborg 2001.

Upplevelsen:

Gunnebo Slott och Trädgårdar är ett vackert utflyktsmål att besöka under ditt besök i Göteborg. Det eleganta nyklassicistiska slottet är ett av de finaste inom sin kategori – inte konstigt när det tog 20 år att bygga. Arkitekten Carl Wilhelm Carlberg spenderade fem år på resande fot i Europa för att samla in tillräckligt med kunskap och inspiration innan han började med ritningen för byggnaden och egendomen. Efter ett besök på slottet inser man vilket väl utfört arbete det var.


Besökare kan njuta av arkitektur från sent 1700-tal, den praktfulla barockträdgården och köksträdgårdarna fulla av färgglada grönsaker och blommor.


Följ med på en guidad visning och lär dig allt om familjen Hall, slottets historia och hur slottslivet kunde se ut under sent 1700-tal och framåt.


Gunnebo Kaffehus och Krog ligger i tjänstefolksbyggnaden, strax intill slottet. Här serveras det dagligen både lunch och fika. Vårt bageri är prisbelönt och alla råvaror är ekologiska och KRAV-märkta. Menyn komponeras utifrån säsong, med förankring i platsen och 1700-talet.

 

Se: fullständig lista över attraktioner som ingår »

Trädgården-Öppet dagligen
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Slottsvisningar:-dagliga visningar sommartid, lördagar-söndagar lågsäsong. Se www.gunneboslott för mer information om öppettider
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

Loading Map - Please wait...

Adress:

Christina Halls väg, 431 36 Mölndal

Telefonnummer:

0046 31 334 16 00

I närheten