Ta del av fantastiska vyer och pittoresk bebyggelse under er båtutflykt till Vinga- Göteborgs västligaste punkt. Vinga är med sin välbevarade fyr och unika natur ett populärt resmål, som blivit vida känt genom Evert Taubes visor.

Observera: Säsongen för Guidad båtutflykt till Vinga avslutades 16 augusti. Turerna börjar gå igen i juli 2020.

Stig ombord M/S Carl Michal Bellman i Lilla Bommens gästhamn, ett stenkast från Nordstans shoppingcenter och Göteborgs Centralstation. Luta dig tillbaka och bered dig på en upplevelse utöver det vanliga. Turen är live guidad och går genom Göteborgs hamn, förbi Nya Älvsborgs Fästning, genom södra skärgården och ut till Göteborgs västligaste belägna ö- Vinga! Vid ankomst har ni en hel timme på er att ta in omgivningen. Följ de slingrande stigarna upp till fyren och Evert Taubes museum. Eller varför inte ta ett dopp i västkustens bästa vatten. Hitta en lugn plats i solen och njut av vyerna ut över havet.

Kafé finns ombord båten med dryck och lättare förtäring.

Turens längd: Turen tar ca 1 timma och 15 minuter enkel väg. Hela turen tar 3 timmar och 30 minuter, inkluderat 1 timma vistelse på Vinga. Den guidade turen är guidad på både svenska och engelska.

Observera: För att åka en sightseeingtur med båt hämtar du en fribiljett i Strömmas biljettkiosk vid kajen samma dag som turen avgår. För att erhålla fribiljetten visar du upp ditt giltiga Gothenburg Pass. Det går inte att förboka turer med Gothenburg Pass. Om biljettkiosken är stängd kan du gå direkt till båten och visa upp ditt Gothenburg Pass för personalen. Biljett i mån av plats.

Top tip:Under högsäsong så är det många som vill åka de populära sightseeingturerna. För att vara säkra på att få en biljett så tipsar vi om att ni går till Strömmas biljettkiosker i god tid innan turen avgår.

Höjdpunkter:

  • Upplev Göteborgs livliga hamn
  • Pittoresk bebyggelse i södra skärgården
  • Live guidad båttur
  • Utforska den kända fyren
  • Unik natur på vackra ön Vinga
  • Västkusten när den är som bäst

Se: fullständig lista över attraktioner som ingår »

1 Jul - 6 Aug
Måndag 10.00 & 13.45
Tisdag 10.00 & 13.45
Onsdag 10.00 & 13.45
Torsdag 10.00 & 13.45
Fredag 10.00 & 13.45
Lördag
Söndag

Loading Map - Please wait...

Adress:

Lilla Bommen, 411 04 Göteborg, Sweden

Telefonnummer:

0046 31 609670