Spårvagnen är starkt förknippat med livet i Göteborg och används av både lokalbor och turister. Lär dig mer om dessa stadsfordon på Göteborgs Spårvägsmuseum, inhyst i den äldre spårvagnsdepån från 1930-talet.

Här kan du se besöka vagnhallen med veteranspårvagnar samt ett litet museum med objekt som relaterar till spårvagnsnät, trafiksystem och Göteborgs historia i stort.

Höjdpunkter:

  • 20 veteranspårvagnar från 1900-talet
  • Museum
  • Trafikrelaterade föremål
  • Äldre spårvagnsdepå
  • Biljetter och memoriabilia
  • Spårvagnssimulator
  • Guidad visning

Upplevelsen:

För den som är intresserad av trafiksystem, kollektivtrafik, äldre fordon och motorer är Göteborgs Spårvägsmuseum den perfekta platsen för en djupdykning i Göteborgs dåtida och nutida infrastruktur. I vagnhallen finns 20 spårvagnar från hela 1900-talet och 15 av dem rullar fortfarande! Museets höjdpunkter är de äldre veteranspårvagnarna, samt samlingen av gamla biljetter, spårvagnsuniformer och andra föremål som du kan njuta av i den gamla depån i Gårda.

Efter att du på egen hand utforskat utställningarna kan du lära dig mer av museets passionerade personal. De guidar dig runt bland veteranspårvagnarna och svarar på alla tänkbara frågor. Det äldsta fordonet är en hästdragen vagn från 1800-talet och den senaste tillskottet är från 1969. Se på en film om Göteborgs trådbussar eller testa en spårvagnssimulator för att uppleva hur det är att köra spårvagn.

Se: fullständig lista över attraktioner som ingår »

April 12, Juni 1-Aug 31, Okt 6, Dec 20-Jan 10
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag 11.00-14.00

Closed:

April 12, Juni 1-Aug 31, Okt 4, Dec 20-Jan 10

Loading Map - Please wait...

Adress:

J Sigfrid Edströms Gata 2 416 48 Göteborg

Telefonnummer:

I närheten