Aktivitet- och attraktionsguide för Göteborg

Besök Göteborgs toppattraktioner med Gothenburg Pass och spara pengar.

Göteborg är en vacker hamnstad med spännande saker att uppleva och med mängder av roliga aktiviteter för alla åldrar. Stadens kust- och sjöfartshistoria utgör en betydelsefull del av Göteborgs kultur och idag finns flera museum som visar upp stadens arv. Göteborg är även känt för sina kanaler, paradgatan Kungsportsavenyn och sina små, mysiga kvarter. Staden är i sig en unik blandning av en myllrande hamnstad och pittoresk småstad. Här finns lite av allt.

De som vill lära sig mer om Göteborg och dess historia lär inte bli besvikna. Här finns många sightseeingturer och museum som lyfter fram stadens historiska arv. Besök världens största flytande skeppsmuseum, Maritiman, med 19 olika fartyg förtöjda vid södra älvstranden. Eller gör ett besök på Ostindiefararen Götheborg, en replika av den ostindiefarare som vid hemkomsten 1745 sjönk utanför Göteborgs hamninlopp. Är bilar mer din grej ska du besöka på Volvo Museum och lära dig allt om världens säkraste och mest pålitliga bil.

Lär känna Göteborg och stadens mest kända byggnader och sevärdheter ombord vår Hop On Hop Off-buss. Hoppa på och av vid sju olika hållplatser runtom i staden och upptäck Göteborgs viktigaste platser och sevärdheter. Under högsäsong erbjuds även Hop on Hop Off-turer ombord våra populära paddanbåtar. En sightseeingtur på vattnet, längs kanalerna i centrum och ut i hamnen, med totalt fem stopp ger dig ett nytt perspektiv av staden. Båtarna är helt öppna vilket innebär att du kommer mycket nära vattnet, naturen och andra båtar och kan ta in omgivningarna på ett helt annat sätt. Om du är intresserad av fler båtturer så rekommenderas en skärgårdstur eller en kvällstur runt Hisingen.

Bohus Fästnings har stått på sin plats i över 700 år – närapå så länge som Sverige varit ett land – och i väggarna sitter en fascinerande och turbulent historia. Besök denna medeltida fästning och få veta mer om alla brutala belägringar där Bohus gång på gång förstördes och fick byggas upp på nytt. Gunnebo, å andra sidan, är ett vackert och intakt slott i nyklassisk arkitektur. Ett besök i detta ståtliga hem är en upplevelse utöver det vanliga, mycket tack vare 1700-talsarkitekten Carl Wilhem Carlberg. Göteborgs Botaniska Trädgård är ett måste för den som älskar trädgård och natur. Botaniska är en av de största botaniska parkerna i Europa och inspirerar och förtrollar dess besökare med en mängd inhemska och exotiska växter och blommor, inklusive Sveriges största kollektion av tropiska orkidéer.

Liseberg är roligt för hela familjen – med allt från aktiviteter för de allra minsta till bergochdalbanor på högsta internationella nivå. Ta med vänner eller familj och njut av en dag full av spänning och adrenalinkickar. Universeum är ett måste-besök i staden - som Skandinaviens mest besökta Science Center finns det mycket att upptäcka och lära! Alfons Åbergs Kulturhus är ett plats för de allra minsta. Här kan de bekanta sig med Alfons, en av Sveriges mest älskade barnbokskaraktärer och ta del av en interaktiv miljö som stimulerar barnen och uppmuntrar deras nyfikenhet och kreativitet.

Oavsett om du reser med vänner eller familj, är intresserad av historia, natur, kultur eller bara vill ha kul, så finns det massor att se och göra i Göteborg! Med över 30 toppattraktioner inkluderat i Gothenburg Pass så finns det mycket att göra till ett väldigt förmånligt pris!