Upplev Göteborg ombord den vackra sekelskiftsbåten M/S S:t Erik och njut av en guidad tur i skärgården.

På vägen ut passerar vi hamnen och Nya Älvsborgs Fästning. Lilla skärgårdsturen går under sommarhalvåret och ger dig chans att gå få se Göteborg och dess skärgård från sin bästa sida.

Turens längd: 2h 30min

Observera: Säsongen för Lilla Skärgårdsturen med guide är över för i år. Turerna börjar gå igen i maj 2019.

Observera. För att åka en sightseeingtur med båt hämtar du en fribiljett i Strömmas biljettkiosk vid kajen samma dag som turen avgår. För att erhålla fribiljetten visar du upp ditt giltiga Gothenburg Pass. Det går inte att förboka turer med Gothenburg Pass. Om biljettkiosken är stängd kan du gå direkt till båten och visa upp ditt Gothenburg Pass för personalen. Biljett i mån av plats.

Top tip: Under högsäsong så är det många som vill åka de populära sightseeingturerna. För att vara säkra på att få en biljett så tipsar vi om att ni går till Strömmas biljettkiosker i god tid innan turen avgår.

Höjdpunkter:

  • Båttur ombord sekelskiftesbåt
  • Skärgården
  • Liveguidad
  • Göteborgs hamn
  • Älvsborgs fästning
  • Öar

Upplevelsen:

Det finns inget bättre sätt att uppleva Göteborgs södra skärgård än ombord på det vackra sekelskiftsfartyget M/S S:t Erik. Njut av pittoresk bebyggelse, karga klippor och salt hav som sakta passerar förbi under denna 2,5-timmes kryssning.

Ta in de vackra vyerna, få veta mer om den spännande hamnen och blicka ut mot de de karga skärgådsöarna. Göteborgs skärgård, som består av 20 öar, skräcker sig längs kustlinjen och erbjuder vackra stränder och pittoreska fiskesamhällen.

Under turen passeras Nya Älvsborgs Fästning, byggd under 1600-talet och belägen på en ö mitt i Rivöfjorden, i mynningen till Göta älv. Guiden berättar om den viktiga roll fästningen har spelat i Göteborgs historia.

Se: fullständig lista över attraktioner som ingår »

19th May - 1st July
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag 12.00
Söndag 12.00
3rd July - 17th August
Måndag
Tisdag 11.30
Onsdag 11.30
Torsdag 11.30
Fredag 11.30
Lördag 11.30
Söndag

Loading Map - Please wait...

Adress:

Lilla Bommens torg 3, 411 04 Göteborg

Telefonnummer:

004631 - 60 96 70